Activiteiten

Wilt u zelf actief werken aan uw gezondheid of leefstijl? Vindt u het wennen dat dingen tegenwoordig anders gaan in de zorg? Heeft u moeite om (de beperkingen van) een ziekte of aandoening te accepteren? Wilt u op zoek naar wat mogelijk is? Meer bewegen? Gezonder eten? Stoppen met roken? De gezondheidscentra Nijkerk bieden u op verschillende manieren informatie en ondersteuning. Vaak werken we daarbij samen met andere organisaties. Hieronder vindt u een greep uit de activiteiten. Voor informatie over elk van de activiteiten kunt u doorklikken of scrollen.

Overzicht activiteiten

  • Alles
  • Activiteiten
  • Nieuws
  • Preventie
  • Sport en bewegen

WandelFit!

Een aantal keren per week organiseren gezondheidscentra Nijkerk wandelingen. De wandelingen duren ruim een uur en zijn in of rondom Nijkerk.

WandelFit Plus!

WandelFit Plus! is bedoeld voor die mensen voor wie het tempo van de gewone WandelFit! te hoog is, bijvoorbeeld vanwege COPD of hart- en vaatziekten. Men wil echter wel graag actief bezig zijn in een groep. 

Campagne ‘naar buiten’

Vanaf februari 2020 start een campagne gericht op ‘buiten’ (ontwikkeld i.s.m. Nijkerk Sportief en Gezond, GGD Gelderland-midden en St. Gezondheidscentra Nijkerk). In de 2e en 3e week van februari worden er door heel de gemeente posters verspreid om het naar buiten gaan te promoten. Het doel van de campagne is om alle doelgroepen er weer even aan te herinneren (bewustwording) dat buiten nooit ver weg is. Vandaar ook de leus: ‘Buiten… een grote speeltuin’.

Aandacht voor rouw en verlies

Hoe geeft u rouw en verlies een plek in uw leven? In Nijkerk en Hoevelaken worden verschillende bijeenkomsten rondom dit thema georganiseerd. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor alle inwoners in de gemeente Nijkerk die iemand hebben verloren. Of mensen met een andere verlieservaring, zoals het verliezen van gezondheid, werk of de gevolgen van een echtscheiding. Het advies is om het eerste halfjaar na een verlies nog even ruimte te geven aan het verlies en wat terughoudend te zijn met activiteiten rondom rouw en verlies.

Beter slapen

Ligt u wel eens wakker? Wilt u weten wat u zelf kunt doen om beter door te slapen en wat beter niet? Piekeren heeft ook invloed op de kwaliteit van onze slaap. In dit filmpje vertelt Bertha Schreudering hoe zij haar slaapproblemen heeft aangepakt en welke handvatten ze heeft gekregen om weer goed te kunnen slapen en een stuk fitter in het leven te staan!

Themamaand Rouw en Verlies

We hebben allemaal te maken met verlies. Dat kan zijn een verlies door scheiding, ziekte, ontslag, verhuizing of het overlijden van een dierbare. Rouw is een normale reactie op dit verlies. Hoe ga je om met verlies en rouw? Wat kan helpen bij het rouwen? Hoe kun je het leven weer oppakken? Wil je hier meer over weten? Kom in juni naar een van de bijeenkomsten in Nijkerk of Hoevelaken. Bijeenkomsten zijn kosteloos.

Valpreventie

De gezondheidscentra Nijkerk hebben valpreventie hoog in het vaandel staan. Een projectgroep heeft een implementatieplan (zorgpad) geschreven om valpreventie binnen Nijkerk zo goed mogelijk op de kaart te zetten.   Het programma Valpreventie zoals we dat in Nijkerk inmiddels uitvoeren op de GC- Nijkerk betreft een multifactoriële aanpak voor signalering, identificatie en behandeling van (risicofactoren […]

Beweegkuur GLI

De Beweegkuur GLI is een gecombineerde leefstijlinterventie, gericht op het realiseren van gezondheidswinst voor mensen vanaf een matig gewichtgerelateerd gezondheidsrisico. In de interventie staan een combinatie van bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering centraal.

Nijkerk Challenge 2019

Hoe wandelen uw gezondheid en welbevinden positief kan beïnvloeden vertelt Sietske Groenwold in het interview dat u hieronder kunt bekijken.

Gezondheidspunten

In samenwerking met de bibliotheek, het Sigma, Nijkerk Sportief en Gezond worden regelmatig themamaanden georganiseerd. Inmiddels zijn de onderwerpen slaap en voeding aan de orde gekomen. Momenteel is het thema thema rouw en verdriet in voorbereiding.

Wandelgroep Nijkerkerveen

Houdt u van wandelen en wilt u dat graag samen doen? Samen wandelen is leuker en gezelliger, daarnaast heeft het een positieve uitwerking op de gezondheid. In Nijkerkerveen kunt u aansluiten bij een wandelgroep. 

Zet een Stap-bijeenkomst

U zou zich graag fitter voelen, maar het blijkt lastig om bijvoorbeeld meer te gaan bewegen, gezonder te koken en eten, beter te gaan slapen of vaker dingen met andere mensen te ondernemen?

Beweegloket Nijkerk Sportief en Gezond

Bij het beweegloket Nijkerk Sportief en Gezond kunt u terecht voor een persoonlijk advies als u op zoek bent naar een vorm van bewegen of een geschikte sportvereniging/sportaanbieder.

Beweegplein De Nije Veste

Een gratis beweegmoment onder begeleiding van een buurtsportcoach op het beweegplein in de open lucht, direct naast gezondheidscentrum De Nije Veste.

Nieuws

Theatershow over stoppen met roken

Op woensdag 21 juni vindt de komedie ‘De sToppers’ plaats in Theater Streams Breede Beek. Deze gratis theatershow gaat over stoppen met roken. Na afloop van de voorstelling wordt informatie [...]

Theatershow de sTOPPERS

In een prikkelende, humoristische en confronterende theatershow worden rokers en mee-rokers meegenomen in de rollercoaster die ‘stoppen’ heet. Een show waarin we om rokers denken en waarin we [...]

Vijfde RollatorFit van start!

De RollatorFit is een wandeltocht voor iedereen die in het bezit is van een rollator en in staat is om daarmee minimaal 200 meter te lopen. Het werd georganiseerd door de gezondheidscentra [...]