Activiteiten

Wij organiseren heel veel activiteiten om patiënten op weg te helpen zelf iets te doen aan hun gezondheid. Dit kan zijn op het gebied van meer bewegen en leefstijlverandering, maar ook hoe om te gaan met rouw en verlies of met eenzaamheid.

Hieronder een overzicht met een greep uit de activiteiten.

Activiteiten

Wilt u zelf actief werken aan uw gezondheid of leefstijl? Vindt u het wennen dat dingen tegenwoordig anders gaan in de zorg? Heeft u moeite om (de beperkingen van) een ziekte of aandoening te accepteren? Wilt u op zoek naar wat mogelijk is? Meer bewegen? Gezonder eten? Stoppen met roken? De gezondheidscentra Nijkerk bieden u op verschillende manieren informatie en ondersteuning. Vaak werken we daarbij samen met andere organisaties. Hieronder vindt u een greep uit de activiteiten. Voor informatie over elk van de activiteiten kunt u doorklikken of scrollen.

Overzicht activiteiten

Beter slapen

Ligt u wel eens wakker? Wilt u weten wat u zelf kunt doen om beter door te slapen en wat beter niet? Piekeren heeft ook invloed op de kwaliteit van onze slaap. In dit filmpje vertelt Bertha Schreudering hoe zij haar slaapproblemen heeft aangepakt en welke handvatten ze heeft gekregen om weer goed te kunnen slapen en een stuk fitter in het leven te staan!

Themamaand Rouw en Verlies

We hebben allemaal te maken met verlies. Dat kan zijn een verlies door scheiding, ziekte, ontslag, verhuizing of het overlijden van een dierbare. Rouw is een normale reactie op dit verlies. Hoe ga je om met verlies en rouw? Wat kan helpen bij het rouwen? Hoe kun je het leven weer oppakken? Wil je hier meer over weten? Kom in juni naar een van de bijeenkomsten in Nijkerk of Hoevelaken. Bijeenkomsten zijn kosteloos.

Valpreventie

De gezondheidscentra Nijkerk hebben valpreventie hoog in het vaandel staan. Een projectgroep heeft een implementatieplan (zorgpad) geschreven om valpreventie binnen Nijkerk zo goed mogelijk op de kaart te zetten.   Het programma Valpreventie zoals we dat in Nijkerk inmiddels uitvoeren op de GC- Nijkerk betreft een multifactoriële aanpak voor signalering, identificatie en behandeling van (risicofactoren […]

Nijkerk Challenge 2019

Hoe wandelen uw gezondheid en welbevinden positief kan beïnvloeden vertelt Sietske Groenwold in het interview dat u hieronder kunt bekijken.

Gezondheidspunten

In samenwerking met de bibliotheek, het Sigma, Nijkerk Sportief en Gezond worden regelmatig themamaanden georganiseerd. Inmiddels zijn de onderwerpen slaap en voeding aan de orde gekomen. Momenteel is het thema thema rouw en verdriet in voorbereiding.

Wandelgroep Nijkerkerveen

Houdt u van wandelen en wilt u dat graag samen doen? Samen wandelen is leuker en gezelliger, daarnaast heeft het een positieve uitwerking op de gezondheid. In Nijkerkerveen kunt u aansluiten bij een wandelgroep. 

WandelFit!

Een aantal keren per week organiseren gezondheidscentra Nijkerk wandelingen. De wandelingen duren ruim een uur en zijn in of rondom Nijkerk.

WandelFit Plus!

WandelFit Plus! is bedoeld voor die mensen voor wie het tempo van de gewone WandelFit! te hoog is, bijvoorbeeld vanwege COPD of hart- en vaatziekten. Men wil echter wel graag actief bezig zijn in een groep. 

Zet een Stap-bijeenkomst

U zou zich graag fitter voelen, maar het blijkt lastig om bijvoorbeeld meer te gaan bewegen, gezonder te koken en eten, beter te gaan slapen of vaker dingen met andere mensen te ondernemen?

Beweegloket Nijkerk Sportief en Gezond

Bij het beweegloket Nijkerk Sportief en Gezond kunt u terecht voor een persoonlijk advies als u op zoek bent naar een vorm van bewegen of een geschikte sportvereniging/sportaanbieder.

Beweegplein De Nije Veste

Een gratis beweegmoment onder begeleiding van een buurtsportcoach op het beweegplein in de open lucht, direct naast gezondheidscentrum De Nije Veste.

Nieuws

Publicatie wandelen en Diabetes

In de Huisarts & Wetenschap van juni 2019 is een artikel gepubliceerd over een onderzoek dat de waarde van een wandelprogramma in het kader van de Nijkerk Challenge aantoont voor mensen met [...]

Beter slapen

Ligt u wel eens wakker? Wilt u weten wat u zelf kunt doen om beter door te slapen en wat beter niet? Piekeren heeft ook invloed op de kwaliteit van onze slaap. In dit filmpje vertelt Bertha [...]

Themamaand Rouw en Verlies

We hebben allemaal te maken met verlies. Dat kan zijn een verlies door scheiding, ziekte, ontslag, verhuizing of het overlijden van een dierbare. Rouw is een normale reactie op dit verlies. Hoe [...]