Nijkerk Challenge 2019 succesvol!

 in Nieuws

Op zaterdag 28 september zijn ca 75 deelnemende wandelaars uit de gemeente Nijkerk de finish gepasseerd van de Nationale Diabetes Challenge in Den Haag. Zij deden dit in het kader van de Nijkerk Challenge, een initiatief dat erop gericht is volwassenen en ouderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het actiever en gezonder worden, te ondersteunen. Na een half jaar trainen, wandelden de Nijkerkse deelnemers vier dagen lang 5, 10 of 15 kilometer. Daarmee zetten zij een enorme prestatie voor zichzelf neer. De laatste van deze vier dagen vond plaats bij de Nationale Diabetes Challenge in Den Haag.

Voorafgaand aan deze slotdag hadden de wandelaars al drie dagen in de omgeving van Nijkerk gewandeld. Van woensdag 25 tot en met zaterdag 28 september 2019 vond de eindweek van de zesde Nijkerk Challenge plaats. De Nijkerk Challenge 2019 werd georganiseerd door Stichting Gezondheidscentra Nijkerk in samenwerking met Nijkerk Sportief en Gezond. De gemeente Nijkerk ondersteunt de Challenge (financieel). Vanaf april is er een half jaar lang met een enthousiaste groep wekelijks gewandeld in en rondom Nijkerk. De deelnemers werden begeleid door zorgverleners van de Gezondheidscentra Nijkerk, buurtsportcoaches en ervaren wandelaars. Ook waren er beweeg clinics met sport, spel, conditie en balans. Zo werd toegewerkt naar de Challenge. Lang niet alle deelnemers uit Nijkerk hebben Diabetes, want bekend is inmiddels wel dat wandelen voor veel mensen gezond is. Door het wekelijkse wandelen zijn de deelnemers zich fitter gaan voelen, zijn grenzen verlegd en zijn nieuwe contacten gemaakt. Veel wandelaars blijven ook na de Challenge-periode in beweging. 

Nationale Diabetes Challenge
De Nationale Diabetes Challenge is een aantal jaar geleden opgezet om op een laagdrempelige manier een bijdrage te leveren aan een gezonde leefstijl en een verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met diabetes. De groep Nijkerkse wandelaars was ‘s morgens met een dubbeldekker naar Den Haag vertrokken om deel te kunnen nemen aan het slotfestival van deze nationale Challenge. Zo’n 4.000 wandelaars uit heel Nederland
maakten hier een bijzondere dag mee: een dag vol mooie wandelroutes, enthousiaste mede-wandelaars en allerlei informatie en activiteiten rondom een gezonde leefstijl.
____________________________________ 
Meer informatie:
https://www.nationalediabeteschallenge.nl/festival/programma/
https://www.gc-nijkerk.nl
https://www.nijkerksportiefengezond.nl

< terug naar nieuws