Nijkerk Challenge 2019

in Activiteiten, Sport en bewegen

Hoe wandelen uw gezondheid en welbevinden positief kan beïnvloeden vertelt Sietske Groenwold in het interview dat u hieronder kunt bekijken.

Inhoud van dit bericht:

• Wat is de Nijkerk Challenge
  • Hoe meld ik mij aan voor de Nijkerk Challenge 2019
  • Proefwandelingen april 2019
  • Waar kan ik terecht met mijn vragen
  • Wat kost deelname aan de Nijkerk Challenge
  • Nijkerk Challenge in de pers

Klik hier om de flyer te downloaden

Wat is de Nijkerk Challenge?

De Nijkerk Challenge: tijdens de mooie maanden van het jaar regelmatig samen met anderen wandelen in en rondom Nijkerk en u zo voorbereiden op de Challenge. De wekelijkse wandelingen (van mei tot en met september) worden begeleid door zorgverleners van de Gezondheidscentra in Nijkerk, buurtsportcoaches van Nijkerk Sportief en Gezond of ervaren wandelaars.

De Challenge zelf bestaat uit vier aaneengesloten dagen wandelen: 25 tot en met 28 september 2019. U kunt dan kiezen uit: 5 km, 10 km of 15 km wandelen per dag. De eerste drie dagen wandelen we in Nijkerk en omgeving, zaterdag de 28e wandelen we in Den Haag.

De Nijkerk Challenge 2019 wordt georganiseerd door Stichting Gezondheidscentra Nijkerk en Nijkerk Sportief en Gezond en wordt door de Gemeente Nijkerk met een financiële bijdrage gesteund.

Hoe meld ik mij aan voor de Nijkerk Challenge 2019?

Inschrijven voor de Challenge kan op de informatieavond, op 26 maart 2019. Mocht u deze avond verhinderd zijn, dan kunt u zich ook opgeven bij de recepties van de gezondheidscentra, via een inschrijfformulier:

Receptie Gezondheidscentrum De Nije Veste / Oranjelaan 104 te Nijkerk / mail: receptie@denijeveste.nl

Receptie Gezondheidscentrum Corlaer / Henri Nouwenstraat 18 te Nijkerk / mail: receptie@gc-corlaer.nl

Proefwandelingen

Het team van de Nijkerk Challenge 2019 organiseert proefwandelingen op de dinsdagavonden 2, 9, 16, 23 en 30 april. De proef-wandelingen starten om 19.00 uur vanaf Gezondheidscentrum De Nije Veste en duren een uurtje. Kom op tijd en doe mee!

Bent u benieuwd of samen wandelen iets voor u kan zijn, heeft u zich voorgenomen om meer te gaan bewegen, bent u enthousiast geworden op de informatieavond, vraagt u zich misschien al jaren af wat de Nijkerk Challenge is of hebben andere wandelaars u enthousiast gemaakt? U bent van harte welkom om een uurtje mee te wandelen, samen met zorg-verleners, buurt- en sportcoaches en Challengers die al eerder meewandelden.

Waarom meedoen met de proefwandelingen?

– Een uurtje bewegen
– Sfeer proeven
– Kennismaken met de Challenge
– U wordt er altijd beter van!

Data proefwandelingen:
dinsdag 2 april van 19.00 tot 20.00 uur
dinsdag 9 april van 19.00 tot 20.00 uur
dinsdag 16 april van 19.00 tot 20.00 uur
dinsdag 23 april van 19.00 tot 20.00 uur
dinsdag 30 april van 19.00 tot 20.00 uur

Startpunt: De Nije Veste, Oranjelaan 104 Nijkerk (graag ruim op tijd aanwezig zijn, want we vertrekken 19.00 uur)

Aanmelden voor de proefwandelingen is niet nodig en deelname is gratis. Twijfelt u of u fit genoeg bent om mee te lopen met een proefwandeling? Kom gerust een keer meewandelen en kijk hoe het gaat. De wandelingen heten niet voor niets proefwandelingen. Als u ruim op tijd bent, dan kunt u uw vraag ook even bespreken met de begeleiders.

Waar kan ik terecht met mijn vragen?

Deelname aan de Nijkerk Challenge is op eigen risico. Twijfelt u, vanwege uw gezondheid, of u kunt deelnemen en wilt u advies, dan kunt u altijd overleggen met degene die het beweegprogramma begeleidt of eventueel met uw eigen (huis)arts.

Ook kunt u met vragen over de Challenge terecht bij het Inloopspreekuur Beweegloket:

• elke eerste dinsdag van de maand, 09.30-11.00 uur / Gezondheidscentrum De Nije Veste
  • elke derde dinsdag van de maand, 09.30-11.00 uur / Gezondheidscentrum Corlaer

Wat kost deelname aan de Nijkerk Challenge?

Aan deelname van de Challenge zijn geen inschrijfkosten verbonden, behalve € 2,50 per maand voor deelname aan WandelFit. Bij de inschrijving ontvangt u hiervoor een formulier voor een automatisch incasso.

Eigen kosten waarmee u te maken krijgt tijdens de periode van de Nijkerk Challenge zijn:

• Eventuele aanschaf van (wandel)schoenen, (naadloze, katoenen) sokken, een rugzakje of bidon.
  • Kaartje voor deelname aan bijvoorbeeld de Veluwe wandeltocht op zaterdag 25 mei 2019. U ontvangt daarvoor een medaille.
  • Kaartje voor deelname aan de Slotdag van de Nationale (Diabetes) Challenge op 28 september 2019 in Den Haag, en kosten voor vervoer.
  • Uw kopje koffie of thee bij een horecalocatie onderweg, tijdens de wandelingen.
  • Onkosten voor ‘samen rijden’ naar startlocatie bij sommige wandelingen, afhankelijk van de afstand en het aantal meerijders per auto.

Mochten de kosten een probleem voor uw zijn, dan kunt u mogelijk een beroep doen op een vergoeding vanuit het Project Meedoen Nijkerk. Meer informatie en het aanvraagformulier vindt u op de website van Gemeente Nijkerk:

Als u dat leuk vindt, dan kunt u een stappenteller kopen. Dat kan heel motiverend werken, omdat u ziet hoeveel u in beweging bent. Het dragen van een stappenteller is niet verplicht. Veel succes en plezier gewenst tijdens het wandelen!

Voor meer informatie over de Challenge in de afgelopen jaren klik hier.

Nijkerk Challenge in de pers

28 maart 2019 Nijkerk Nieuws ‘Proefwandelingen Nijkerk Challenge in april’ – klik hier voor het artikel

26 maart 2019 Nijkerk Nieuws ‘Volle zaal voor Nijkerk Challenge’ – klik hier voor het artikel

Stad Nijkerk 20 maart 2019