VEILIGE ZORG TIJDENS DE CORONA-EPIDEMIE

 in Nieuws

< terug naar nieuws

Al onze zorgverleners willen u graag de zorg blijven bieden die u nodig heeft. Ook in tijden van corona. Daarom werken wij volgens de richtlijnen van onze beroepsgroep en het RIVM.

Vanaf 25 september vervalt de 1,5 meter maatregel. Ook de verplichte looproute vervalt. Het beleid in de wachtkamers wordt door de zorgverleners zelf bepaald, afhankelijk van de beroepsgroep. In principe zijn er geen beperkingen meer, tenzij er bordjes zijn geplaatst met het verzoek om 1,5 meter afstand te houden. De koffie automaten in de wachtkamers gaan weer open voor de bezoekers.

Onze bezoekers wordt gevraagd zich aan de huidige maatregelen te houden:

  • indien gewenst kunt u uw handen desinfecteren bij binnenkomst
  • voorkom drukte in de wachtkamers en kom zoveel mogelijk alleen en op tijd (niet te vroeg)
  • als u klachten heeft die kunnen passen bij corona, komt u dan niet naar het gezondheidscentrum zonder eerst telefonisch te overleggen met de assistente.

Zo houden we samen de zorg veilig!

Veel mensen kunnen bovendien door de zorgverleners geholpen worden met (beeld-) bellen. Ook kan er veel online geregeld worden, denk aan herhaalrecepten aanvragen of een e-consult en instructies via filmpjes. Uw zorgverlener overlegt met u wat in uw situatie het beste is. Samen bekijkt u hoe het voor u zo veilig mogelijk kan. Zoals u gewend bent, zal de assistente u vragen stellen. Zo weet zij welke zorg op dat moment het beste bij u past, bijvoorbeeld een advies via de telefoon, een afspraak op de praktijk of bij u thuis. Sommige (niet acute) zorg moet nog steeds om veiligheidsredenen worden uitgesteld (denk aan bepaalde onderzoeken). 

Dus, nog steeds geldt: 

  • Maakt u zich zorgen over uw gezondheid? Heeft u klachten? Blijf er niet mee zitten!
  • Kijk op Thuisarts.nl of u er zelf iets aan kunt doen.
  • Bel of mail uw huisarts of specialist om te overleggen wat u het beste kunt doen.
  • Komt NIET naar de praktijk zonder afspraak.

Klik hier voor informatie over diabeteszorg tijdens de Covid-19 pandemie.

HULP NODIG?
Voor wie hulp nodig heeft die men niet zelf kan organiseren is er het Coördinatiepunt Coronahulp gemeente Nijkerk. U kunt hier ook terecht voor lokale actuele informatie.

ZELFCHECK CORONA
Wilt u weten of u wellicht het Corona-virus hebt? Doe de zelfcheck en krijg advies wat te doen.

LEVENSVRAGEN?
Hebt u in deze crisistijd behoefte aan een gesprek over levensvragen? Kijk op de website van Geestelijke Verzorging Nederland.