Maatregelen coronavirus

in Nieuws

In de gezondheidscentra Corlaer en De Nije Veste hebben alle praktijken diverse maatregelen getroffen in verband met het Corona virus om verspreiding in te perken en de nodige medische zorg te kunnen blijven geven. De Nijkerkse huisartsen willen de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk beperken. Het belangrijkste advies is om bij koorts met hoesten of benauwdheid thuis te blijven en uit te zieken. Voor de ernstig zieke mensen met koorts en hoesten of benauwdheid organiseren de huisartsen vanaf 16 maart een apart Coronaspreekuur Nijkerk. Hier worden alle patiënten uit Nijkerk, Nijkerkerveen en Zwartebroek met ernstige koorts en luchtwegklachten gezien, door één van de Nijkerkse artsen. Er wordt niet getest op het coronavirus. Het spreekuur is uitsluitend op afspraak, na eerst telefonisch contact met de eigen huisartspraktijk. De Nijkerkse huisartsen willen daarmee voorkomen dat mensen op eigen initiatief langskomen. Verder proberen we zoveel mogelijk mensen telefonisch te helpen.

Wat kunnen mensen zelf doen?
We vragen iedereen om zo min mogelijk een beroep te doen op de huisartsenzorg. Veel reguliere controles worden verzet of handelen we telefonisch af. Iedereen met verkoudheidsklachten of koorts moet thuisblijven. De websites van thuisarts.nl en het RIVM geven praktische informatie over het coronavirus. We worden veel gebeld met de vraag of iemand mag werken bij klachten. Dit staat allemaal op de genoemde websites. Raadpleeg die eerst voordat u de huisarts belt. Verder kunt u veel online bij de huisartspraktijk regelen: herhaalrecepten en e-mailconsulten zijn beschikbaar. Het aanmelden voor de online-diensten hebben we makkelijker gemaakt. Online een afspraak maken is voorlopig niet mogelijk omdat we nu zoveel mogelijk telefonisch werken.
Tot slot verwachten wij een tekort aan beschermende materialen, waaronder mondkapjes. Mocht u nog per stuk verpakte mondkapjes hebben liggen waarop FFP1 of FFP 2 of FFP 3 staat, dan verzoeken wij u deze in te leveren bij de hoofdingang van Gezondheidscentrum de Nije Veste. Er staat een bak waarin u ze kunt deponeren. Wij zijn er erg mee geholpen.

Alle huisartsen van Nijkerk, Nijkerkerveen en Zwartebroek danken u voor uw begrip in deze uitzonderlijke situatie.

WANDELFIT!(PLUS)
Vanwege de maatregelen rondom het indammen van de verspreiding van COVID-19 zijn de wandelactiviteiten vanuit Gezondheidscentra De Nije Veste en Corlaer voor onbepaalde tijd gestopt.
Op het moment dat deze groepsactiviteiten weer mogelijk zijn zult u hierover geïnformeerd worden via de website en via de mail.
Wandelen is en blijft natuurlijk een heerlijke bezigheid en is gezond. Wij raden een ieder aan om individueel gewoon te (blijven) wandelen.

HULP NODIG?
Voor wie hulp nodig heeft die men niet zelf kan organiseren is er het Coördinatiepunt Coronahulp gemeente Nijkerk. U kunt hier ook terecht voor lokale actuele informatie.

ZELFCHECK CORONA
Wilt u weten of u wellicht het Corona-virus hebt? Doe de zelfcheck en krijg advies wat te doen.

LEVENSVRAGEN?
Hebt u in deze crisistijd behoefte aan een gesprek over levensvragen? Kijk op de website van Geestelijke Verzorging Nederland.