Maatregelen coronavirus vanaf 25 mei 2020

 in Nieuws

< terug naar nieuws

Alle praktijken in de gezondheidscentra De Nije Veste en Corlaer hebben diverse maatregelen getroffen in verband met het coronavirus om verspreiding in te perken en de nodige medische zorg te kunnen blijven geven. Geleidelijk aan wordt de normale zorg weer deels hervat. Ook stoppen de huisartsen met het centrale coronaspreekuur. Gelukkig kan dit vanwege het dalende aantal coronaverdachte consulten. Vanaf 25 mei worden deze patiënten worden weer in elke eigen praktijk gezien. 

We zorgen ervoor, samen met u, dat de zorg veilig geleverd kan worden:

 • desinfectie van uw handen bij binnenkomst. 
 • looplijnen in de gezondheidscentra – zoveel mogelijk eenrichtingsverkeer.
 • 1,5 meter afstand houden.
 • geen drukte in de wachtkamers – we spreken af: ‘kom zoveel mogelijk alleen, kom op tijd (en niet te vroeg)’.
 • wij gebruiken beschermende kleding en mondkapjes – waar nodig, volgens de richtlijnen van de beroepsgroep.
 • mensen met een mogelijke besmetting met corona worden in eigen huisartsenpraktijk gezien, op tijden dat er geen andere mensen zijn. Zo wordt er voor gezorgd dat u geen risico op besmetting loopt.

Veel mensen kunnen nog steeds door de zorgverleners geholpen worden met (beeld-) bellen. Ook kan er veel online geregeld worden, denk aan herhaalrecepten aanvragen of een e-consult en instructies via filmpjes. Uw zorgverlener overlegt met u wat in uw situatie het beste is. Samen bekijkt u hoe het voor u zo veilig mogelijk kan. 

Zoals u gewend bent, zal de assistente u vragen stellen. Zo weet zij welke zorg op dat moment het beste bij u past, bijvoorbeeld een advies via de telefoon, een afspraak op de praktijk of bij u thuis. Of soms hulp van een andere zorgverlener. Sommige (niet acute) zorg moet nog steeds om veiligheidsredenen worden uitgesteld (denk aan bepaalde onderzoeken). 

Dus, nog steeds geldt: 

 • Maakt u zich zorgen over uw gezondheid? Heeft u klachten?
 • Kijk op Thuisarts.nl of u er zelf iets aan kunt doen.
 • Op Thuisarts staat vaak ook wanneer u uw huisarts of specialist beter kunt bellen.  
 • Bel of zoek gerust contact via internet of e-mail uw huisarts of specialist bij klachten. Dat blijft belangrijk, ook in deze coronatijd.
 • Komt NIET naar de praktijk zonder afspraak

WANDELFIT!(PLUS)

Inmiddels is de WandelFitPlus! vanaf De Nije Veste opgestart. Vanaf begin juni start WandelFitPlus! ook weer vanuit Gezondheidscentrum Corlaer. Meer informatie over WandelFitPlus! is te vinden op:

Vanaf maandag 25 mei wordt weer gestart met WandelFit!. Meer informatie over WandelFit! is te vinden op:

Let wel op!! Verzamelen voor en na de wandeling moet buiten plaatsvinden met inachtneming van 1,5 m afstand. Het is niet mogelijk in De Nije Veste of Gezondheidscentrum Corlaer te verblijven!

Uiteraard gelden voor alle wandelingen de bekende beperkende maatregelen, zoals gecommuniceerd door de Rijksoverheid. Deze zijn te vinden op:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus

HULP NODIG?
Voor wie hulp nodig heeft die men niet zelf kan organiseren is er het Coördinatiepunt Coronahulp gemeente Nijkerk. U kunt hier ook terecht voor lokale actuele informatie.

ZELFCHECK CORONA
Wilt u weten of u wellicht het Corona-virus hebt? Doe de zelfcheck en krijg advies wat te doen.

LEVENSVRAGEN?
Hebt u in deze crisistijd behoefte aan een gesprek over levensvragen? Kijk op de website van Geestelijke Verzorging Nederland.